ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Τέλη Μαρτίου η παράδοση των Leopards στην Ουκρανία

15:32 - 26 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Βερολίνο: Τέλη Μαρτίου η παράδοση των Leopards στην Ουκρανία
Η Γερμανία θα παραδώσει τα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία «στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου», σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός, «σχεδιάζεται να γίνει η παράδοση στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου».

Η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στον χειρισμό ελαφρών τεθωρακισμένων Marders θα ξεκινήσει «μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου» στη Γερμανία και η εκπαίδευση στα Leopards θα ακολουθήσει «λίγο αργότερα», πρόσθεσε.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη την απόφασή της να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν άμεσα δύο τάγματα με Leopard 2 στην Ουκρανία.

Ο Πιστόριους σημείωσε επίσης ότι θα αρχίσει συνομιλίες με την αμυντική βιομηχανία ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα για να επιταχύνει τις προμήθειες όπλων και πυρομαχικών.

«Πρωταρχικός μου σκοπός τώρα είναι να αρχίσω συνομιλίες με την αμυντική βιομηχανία με στόχο να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι προμηθειών», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο στρατιωτικής άσκησης στο Άλτενγκραμποβ, στην ανατολική Γερμανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 26 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.