ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεντβέντεφ-Ουκρανία: Θα καεί αν εξοπλιστεί με εξελιγμένα οπλικά συστήματα

15:45 - 04 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Μεντβέντεφ-Ουκρανία: Θα καεί αν εξοπλιστεί με εξελιγμένα οπλικά συστήματα
Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αφού δήλωσε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε γραπτή του συνέντευξή, «όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί».

Παράλληλα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, ο ίδιος απάντησε:

«Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο». «Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.