ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Πάνω από 9.000 νεκροί-Δίνουν μάχη οι διασώστες

10:49 - 08 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Πάνω από 9.000 νεκροί-Δίνουν μάχη οι διασώστες
Μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση και άλλων επιζώντων στα ερείπια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτιρίων δίνουν για τρίτο 24ωρο τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 9.000.

Το πρωί της Τετάρτης η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον 7.108 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40.910.

Στη Συρία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.500 σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες.

Χιλιάδες όμως είναι και οι άνθρωποι που έχον βγει ζωντανοί από τα συντρίμμια. Συνολικά τουλάχιστον 8.700 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί στην Τουρκία από τα ερείπια, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT. 

Η ελληνική ΕΜΑΚ

Στην Τουρκία επιχειρεί η ελληνική ΕΜΑΚ, η οποία έχει διασώσει τέσσερις ανθρώπους από τα χαλάσματα στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), ενώ συρρέουν ειδικοί και διασώστες από πολλές χώρες στην Τουρκία, σε αντίθεση με τη Συρία που το εμπόλεμό της και η στάση της Δαμασκού έχει αποτρέψει την παρουσία πολλών ξένων διασωστών.

Ο Ερντογάν

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, στις σεισμόπληκτες περιοχές μεταβαίνει την Τετάρτη ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της παρουσίας της κεντρικής κυβέρνησης. Αναμένεται να επιθεωρήσει τις περιοχές στη νότια και ανατολική Τουρκία που επλήγησαν από τις δονήσεις της Δευτέρας, κατά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αναφέρεται ότι ο Τούρκος ηγεμόνας θα μεταβεί αρχικά στην πόλη-επίκεντρο του πρώτου σεισμού, το Καχραμανμαράς, και μετά θα πάει στο Παζαρτσίκ και το Χατάι.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 08 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.