ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός στην Τουρκία: Οικονομικές ζημιές $4 δισ. εκτιμά η Fitch

15:24 - 09 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Σεισμός στην Τουρκία: Οικονομικές ζημιές $4 δισ. εκτιμά η Fitch
Ο σεισμός που έπληξε πριν μερικά εικοσιτετράωρα την Τουρκία και τη Συρία, έχει επιφέρει οικονομικές ζημιές που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και ίσως φτάσουν ακόμα και τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην παραπάνω εκτίμηση προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, αναφέροντας σε ανάλυσή του ότι «οι οικονομικές ζημίες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, όσο εξελίσσεται η κατάσταση, αλλά φαίνεται πιθανό να υπερβούν τα 2 δισ. δολ. και θα μπορούσαν να φθάσουν τα 4 δισ. δολ. ή και πιο πάνω».

«Ωστόσο, οι ζημίες που καλύπτονται από ασφάλιση θα είναι πολύ χαμηλότερες, ίσως γύρω στο 1 δισ. δολ., λόγω της λόγω της χαμηλής ασφαλιστικής κάλυψης στις πληγείσες περιοχές».

Ο σεισμός έχει αφήσει πίσω του τεράστιες καταστροφές, ενώ τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας του σεισμού των 7,8 βαθμών και των πολλών ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων που τον ακολούθησαν έχουν φθάσει τις 12.391 στην Τουρκία και τις 3.042 στη Συρία, με άλλα λόγια οι νεκροί είναι 15.433 ως αυτό το στάδιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.