ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς πρόοδο για το μεταναστευτικό

09:10 - 10 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς πρόοδο για το μεταναστευτικό
Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy στις Βρυξέλλες ήταν μια ευκαιρία για τους ηγέτες να ανταλλάξουν αγκαλιές με τον δημοφιλή ηγέτη και να γιορτάσουν την ενότητα της ΕΕ απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.

Ωστόσο, οι συμβολικές αυτές στιγμές δεν βοήθησαν το μπλοκ να αμβλύνει άλλες βαθιές διασπάσεις, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αντιμετώπισης της επιδεινούμενης μεταναστευτικής κρίσης.

Η Ευρώπη απέχει πολύ από το να συμφωνήσει σε μια συνολική προσέγγιση για να βοηθήσει τα έθνη που ξεχειλίζουν από μετανάστες να προστατεύουν καλύτερα τα σύνορά τους και να στέλνουν πίσω στην πατρίδα τους όσου δεν δικαιούνται άσυλο.

Οι παράτυπες διελεύσεις των συνόρων προς την ΕΕ πέρυσι έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016. Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε νέες ροές και οι αξιωματούχοι παρακολουθούν τώρα τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία. Η Επιτροπή έχει προτείνει τη χρήση κοινών πόρων για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, αλλά το μπλοκ είναι διχασμένο ως προς τη χρηματοδότηση για την κατασκευή φράχτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.