ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διαμάχη Μακρόν-Μελόνι... μόλις ξεκίνησε- Τι τους «χωρίζει»

09:16 - 13 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Η διαμάχη Μακρόν-Μελόνι... μόλις ξεκίνησε- Τι τους «χωρίζει»
Η διαμάχη μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα δεν φαίνεται πιθανό να εκτονωθεί γρήγορα.

Η Τζιόρτζια Μελόνι και ο Εμανουέλ Μακρόν διαφώνησαν δημόσια για την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου για δείπνο στον Ουκρανό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά το ρήγμα είναι πολύ βαθύτερο.

Ο Μακρόν βλέπει τη Μελόνι ως ιταλικό αντίστοιχο της Γαλλίδας λαϊκίστριας Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει περάσει χρόνια αντιπολιτευόμενη τις πολιτικές του υπέρ της αγοράς.

Από την άλλη, για τη Μελόνι, ο Γάλλος πρόεδρος είναι ακριβώς το είδος της «αλαζονικής ελίτ», στην κατάρριψη της οποίας έστησε το κόμμα της.

Όμως και εντός της Ιταλίας, το περιστατικό με το δείπνο Σολτς-Μακρόν για το οποίο η Μελόνι δεν έλαβε πρόσκληση, αποκάλυψε την ευάλωτη θέση του κυβερνητικού συνασπισμού της Μελόνι, ιδιαίτερα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Γαλλία. Ενώ το κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας" της Μελόνι παρέμεινε σταθερό στην υποστήριξή του προς την Ουκρανία, τα κόμματα συνασπισμού, Λίγκα και Forza Italia έχουν συμμαχήσει στο παρελθόν με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και έχουν συγκρουστεί σκληρά με τον Μακρόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.