ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Το Brexit κόστισε σε κάθε νοικοκυριό 1.000 στερλίνες

12:59 - 13 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
BoE: Το Brexit κόστισε σε κάθε νοικοκυριό 1.000 στερλίνες
Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. έχει κοστίσει σημαντικά στα νοικοκυριά της Βρετανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ), Τζόναθαν Χάσκελ.

Ειδικότερα, ο Χάσκελ τόνισε ότι οι επιπτώσεις που έχει το Brexit στις επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν κοστίσει στην οικονομία της χώρας 29 δισ. στερλίνες ή 1.000 στερλίνες σε κάθε νοικοκυριό της Βρετανίας.

«Εάν εξετάσεις την περίοδο από το 2012 έως το 2016 θα δεις πως είχαμε μια έκρηξη επενδύσεων. Αλλά αυτές υποχώρησαν από το 2016 και πέσαμε στον πάτο της σχετικής λίστας μεταξύ των χωρών των G-7» ανέφερε.

Παράλληλα, μιλώντας για τον πληθωρισμό, ο τραπεζίτης υποστήριξε ότι τα στελέχη της ΒοΕ θα πρέπει να είναι «πολύ, πολύ προσεχτικοί».

«Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες» υπογράμμισε ο Χάσκελ. Ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η BoE πρέπει να «δράσει ισχυρά» σε περίπτωση που οι πληθωριστικές πιέσεις στη βρετανική οικονομία επιμείνουν.

Στην αρχή του Φεβρουαρίου η τράπεζα προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,50% , φέρνοντας το στο 4% από 3,5% με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη βρετανική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.