ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καντίροφ απειλεί τον Σολτς και... ονειρεύεται την Ανατολική Γερμανία

20:58 - 15 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Ο Καντίροφ απειλεί τον Σολτς και... ονειρεύεται την Ανατολική Γερμανία
O ηγέτης των Τσετσένων, σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του. Ωστόσο, αυτή τη φορά μάλλον ξεπέρασε και τον εαυτό του.

Ο Καντίροφ μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 και είπε πως η Ρωσία δεν πρέπει να σταματήσει στην Ουκρανία, αλλά πρέπει να συνεχίσει την... επέλαση στην Πολωνία και την ανατολική Γερμανία!

"Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη σημερινή Ανατολική Γερμανία (πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας) τη δεκαετία του ‘90 ήταν λάθος", είπε και πρόσθεσε: «Ο Γκορμπατσόφ ή όποιος άλλος απέσυρε τα στρατεύματά μας... Οι Γερμανοί έπρεπε να τιμωρηθούν ως προδότες για να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, αυτό είναι το έδαφός μας».

Σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη, η Ρωσία έχει τη δύναμη να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο και το κύριο λιμάνι της Οδησσού. 

«Δείχνουμε αποτελέσματα (στο πεδίο) που η Δύση, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν ούτε να ονειρεύονται», ισχυρίστηκε ο Καντίροφ. Και υποσχέθηκε: «Θα σπάσουμε (τις ουκρανικές άμυνες) και θα κατακτήσουμε την Πολωνία».

Τέλος, εξαπέλυσε και μία πρωτοφανή επίθεση στον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.«Μιλάει από το πόντιουμ με ρητορική μίσους για τη Ρωσία. Πρέπει να φάει μπουνιά στο πρόσωπο» ανέφερε συγκεκριμένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.