ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Στοχεύει στην κλιματικά ουδέτερη θέρμανση από το 2024

19:43 - 28 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Στοχεύει στην κλιματικά ουδέτερη θέρμανση από το 2024
Στην απαγόρευση της εγκατάστασης νέων συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στοχεύει, ήδη από το 2024, ο υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ειδικότερα, βάσει του προσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, από την 1.1.2024 θα απαγορεύεται οριστικά η εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάθε νέο σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί με κατά τουλάχιστον 65% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι το οποίο, υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου, δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα υπάρχοντα συστήματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παράλληλα, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει λειτουργία των ήδη εγκατεστημένων συστημάτων με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά το πολύ 30 χρόνια, αλλά και εγκατάσταση 500.000 «φιλικών» συστημάτων ετησίως από το 2024 και 6 εκατομμυρίων έως το 2030.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, το σχέδιο του κ. Χάμπεκ, έγινε ήδη δεκτό από το υπουργείο Κατασκευών, με την Κλάρα Γκέιβιτς (SPD) να εκφράζει μόνο κάποιες επιφυλάξεις για λεπτομέρειες, αλλά ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι (FDP) κάνει λόγο για σχέδιο «χωρίς οικολογικό ή οικονομικό νόημα».

Από την άλλη, η Ένωση Κατασκευαστών Αντλιών Θερμότητας προειδοποιεί ότι η παραγωγή πιθανότατα δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.