ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Η Δύση «ενταφιάζει» τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

13:28 - 02 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Η Δύση «ενταφιάζει» τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας
Ευθείς κατηγορίες στη Δύση έστειλε σήμερα (2/3) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι «ενταφιάζει αναίσχυντα» την πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, που διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων από τα νότια λιμάνια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τις παραπάνω πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία παραμένει εντός της συμφωνίας, έχει κατ’ επανάληψη διαμαρτυρηθεί κατά της προσέγγισης της Δύσης, η οποία συνήφθη τον περασμένο Ιούλιο, λέγοντας ότι οι χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές της ίδιας της Ρωσίας, ειδικά των λιπασμάτων.

«Η Δύση ενταφιάζει αναίσχυντα τη γνωστή ανθρωπιστική πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το RIA, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20 αναφερόμενος στη συμφωνία για τα σιτηρά.

Μιλώντας στην ίδια συνάντηση της G20 στην Ινδία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η Ρωσία τους τελευταίους μήνες «σκοπίμως και συστηματικώς» δημιούργησε συσσώρευση φορτίου σιτηρών, ενώ οι δικές της εξαγωγές τροφίμων, σιτηρών και λιπασμάτων συνεχίζονται.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η G20 να μιλήσει εκ μέρους της διεύρυνσης και της επέκτασης της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας για τους πιο ευάλωτους», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.