ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ: Ζήτησε «συγγνώμη» σε απολυμένο εργαζόμενο και τον προσέλαβε ξανά

19:42 - 08 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Μασκ: Ζήτησε «συγγνώμη» σε απολυμένο εργαζόμενο και τον προσέλαβε ξανά
Με τον πιο.. αλλόκοτο τρόπο έμαθε πριν λίγες μέρες ένας εργαζόμενος στο Twitter ότι έχει χάσει τη δουλειά του, ενώ ο Έλον Μασκ ζητάει πλέον δημόσια συγγνώμη για αυτή του την απόφαση, αφού όπως είπε «βασιζόταν σε πράγματα αναληθή».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο εργαζόμενος Halli Thorleifsson πούλησε την εταιρεία του Ueno στο Twitter το 2021 και έγινε ανώτερος διευθυντής στο σχεδιασμό προϊόντων της πλατφόρμας.

Πριν από λίγες δεν μπορούσε ξαφνικά να μπει στον διαδικτυακό λογαριασμό του, με τον ίδιο να επισημαίνει: «Άνοιξα τον υπολογιστή μου το πρωί της Κυριακής πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρίζα και κλειδωμένη, υποδεικνύοντας ότι είχα κλειδωθεί από τους λογαριασμούς μου. Αφού πέρασαν μερικές ημέρες άρχισα να απευθύνομαι σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Έλον και του επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού μου έστειλε από τότε δύο φορές email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν είμαι ή όχι υπάλληλος του Twitter», επεσήμανε.

Παρά το σχετικό του αίτημα, λοιπόν, δεν κατάφερε να λάβει απάντηση για το εάν εξακολουθεί να είναι ακόμα μισθωτός στην εταιρεία, και έτσι αποφάσισε να επικοινωνήσει μέσω του Twitter με τον Μασκ.

{https://twitter.com/iamharaldur/status/1632843191773716481}

«Η αλήθεια είναι πως αυτό ο τύπος- που είναι ανεξάρτητα πλούσιος- δεν δούλευε πραγματικά, υποστήριζε ως δικαιολογία ότι είχε αναπηρία που τον εμπόδιζε να πληκτρολογεί και παρόλα αυτά ταυτόχρονα τουιτάρει καταιγιστικά. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολύ σεβασμό για αυτό», έγραψε από την πλευρά του ο Έλον Μασκ σε ένα από τα tweets του.

{https://twitter.com/anothercohen/status/1632931816750346242}

Ωστόσο, αργότερα ο Μασκ φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, αφού απολογήθηκε δημόσια, τονίζοντας ότι προσλαμβάνει ξανά τον εργαζόμενο. 

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Χάλι για την παρεξήγηση σχετικά με την κατάστασή του. Βασιζόταν σε πράγματα που μου είπαν ότι ήταν αναληθή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αληθινά, αλλά χωρίς νόημα», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος. «Σκέφτεται να παραμείνει στο Twitter», πρόσθεσε ο Μασκ.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1633240643727138824}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.