ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ING για Ευρώπη: Χειρότερες από ό,τι αναμένεται οι οικονομικές εξελίξεις

15:33 - 09 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
ING για Ευρώπη: Χειρότερες από ό,τι αναμένεται οι οικονομικές εξελίξεις
Μπορεί οι αισιόδοξες προβλέψεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία να πληθαίνουν, ωστόσο η ING προχώρησε σε νέα προειδοποίηση τονίζοντας ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερα από ό,τι φαίνεται.

Στηριζόμενη στα χθεσινά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, σχετικά με το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ το οποίο παρέμεινε στάσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η ING σημειώνει ότι οι οικονομικές εξελίξεις ίσως είναι χειρότερες από ό,τι αναμένεται.

Έτσι, λοιπόν, πηγαίνει κόντρα στις προβλέψεις για το κλίμα στην περιοχή και ενώ πολλά από τα χείριστα σενάρια μοιάζει να έχουν αποφευχθεί, η ING προειδοποιεί ότι η οικονομία «πασχίζει».

Capture 3983

Τόσο η στασιμότητα αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη, η πτωτική κατανάλωση των νοικοκυριών το τέταρτο τρίμηνο του 2022, καθώς και η μειωμένη διάθεση για επενδύσεις αποτελούν προβληματικούς παράγοντες για την ING.

Η ING υποστηρίζει ότι τα στοιχεία αυτά είναι ένα σήμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς προς τα πού πηγαίνει η οικονομική δραστηριότητα βραχυπρόθεσμα, καθώς για το πρώτο τρίμηνο έχουμε τόσο θετικά όσο και αρνητικά νέα», σημειώνουν οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.