ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Ανησυχία για το μεταναστευτικό- Στο «κόλπο» οι μυστικές υπηρεσίες

22:12 - 13 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ιταλία: Ανησυχία για το μεταναστευτικό- Στο «κόλπο» οι μυστικές υπηρεσίες
Με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, τον υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο και τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκε την Δευτέρα (13/3) η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με θέμα την αντιμετώπιση της σταδιακά αυξανόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και ο υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι η πρώτη φορά που οι υπεύθυνοι των μυστικών υπηρεσιών συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σύσκεψη στο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης. Η νέα αυτή στρατηγική, σύμφωνα και με την ιταλική δημόσια τηλεόραση, αποτελεί απάντηση στην συνεχή αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων που ξεκινούν τα ταξίδια τους με σκάφη δουλεμπόρων από την Τυνησία, την Τουρκία και την Λιβύη.

Μέρος του ιταλικού τύπου εκτιμά ότι η πρόκειται για «μπρα ντε φερ» που οι λαθροδιακινητές ξεκίνησαν με την ιταλική κυβέρνηση, μετά τις δηλώσεις της Μελόνι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ότι «η κυβέρνησή της θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταπολεμήσει τους δουλεμπόρους που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες, οργανώνοντας ταξίδια, στα οποία αμέτρητοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.