ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Δεν ενημερωνόμαστε για τις έρευνες για τον Nord Stream

10:45 - 14 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ρωσία: Δεν ενημερωνόμαστε για τις έρευνες για τον Nord Stream
Η Μόσχα δεν έχει ενημερωθεί για την πρόοδο της έρευνας για τις εκρήξεις του περασμένου έτους στον αγωγό Nord Stream και έχει υποβάλει έκθεση για να το αποδείξει στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης την Τρίτη (14/3).

Η Ρωσία έχει ετοιμάσει ένα «επίσημο έγγραφο» με βάση την αλληλογραφία της με τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία και έχει δώσει αντίγραφά του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

«Τα έγγραφα επιτρέπουν στους συναδέλφους μας στον ΟΗΕ να επαληθεύσουν ότι οι ισχυρισμοί ότι αυτές οι χώρες μας ενημέρωσαν για την πρόοδο των ερευνών τους δεν είναι αληθινές», έγραψε ο Πολιάνσκι στο Telegram.

Οι εκρήξεις στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς που συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία σημειώθηκαν στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας.

Η Δανία, η Γερμανία και η Σουηδία ανέφεραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε κοινή επιστολή τους τον Φεβρουάριο ότι «οι ρωσικές αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις συνεχιζόμενες έρευνες» από τις εθνικές τους αρχές.

Ο Nord Stream 1 και ο Nord Stream 2, ο καθένας αποτελούμενος από δύο σωλήνες, κατασκευάστηκαν από τη ρωσική Gazprom για την άντληση 110 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου ετησίως στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.