ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Παραμένει ουδέτερη για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

13:56 - 15 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
UBS: Παραμένει ουδέτερη για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών
Μπορεί η αναταραχή μετά την «κατάρρευση» της Silicon Valley Bank να έχει προκαλέσει τριγμούς και στην Ευρώπη, ωστόσο η UBS σημειώνει ότι οι κίνδυνοι για τη Γηραιά Ήπειρο δεν είναι τόσο σημαντικοί.

Πιο συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα παραμένει ουδέτερη στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ σημειώνει ότι οι κινήσεις των τιμών τους αυτή την εβδομάδα αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές στις προοπτικές για τα επιτόκια.

Αν και η UBS  πιστεύει ότι η κατάρρευση της Silicon Valley Bank οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και βλέπει λιγότερους κινδύνους για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα τρωτά σημεία στον κλάδο, όπως τονίζει.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το πώς θα πρέπει να τοποθετηθούν οι επενδυτές αυτή τη στιγμή στις μετοχές της Ευρωζώνης, η UBS σημειώνει πως στόχος στη στρατηγική χαρτοφυλακίου πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης, με την παράλληλη «εκμετάλλευση» των χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων.

Η τράπεζα πιστεύει ότι αυτή παραμένει η κατάλληλη στρατηγική  και διατηρεί την προτίμησή της για τον καταναλωτικό κλάδο και των κλάδο των ακινήτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για τους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης και των υπηρεσιών επικοινωνίας, οι οποίοι είναι πιο αμυντικοί, σε περίπτωση που η ανάπτυξη επηρεαστεί αρνητικά.

Αν και είναι κυκλικές, η UBS συνεχίζει να είναι overweight στις γερμανικές μετοχές, οι οποίες επωφελούνται από την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, το άνοιγμα της Κίνας και έχουν σχετικά χαμηλή έκθεση στις τράπεζες.

Τέλος, εξακολουθεί να προτιμά τις μετοχές εταιρειών με ισχυρούς ισολογισμούς που είναι συνήθως σε  καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν περιόδους αστάθειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 15 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.