ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το YouTube επανέφερε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ

17:59 - 17 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Το YouTube επανέφερε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ
Μετά την αναστολή δύο και περισσότερων χρόνων στην οποία είχε θέσει το κανάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, η μητρική του YouTube, Alphabet, ανακοίνωσε σήμερα (17/3) την άρση των περιορισμών.

Η διάσημη πλατφόρμα βίντεο είχε απαγορεύσει την πρόσβαση στον Τραμπ το 2021 επειδή παραβίασε την πολιτική της περί υποκίνησης βίας, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ όταν το Κογκρέσο πιστοποιούσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Η κίνηση αυτή, ακολουθεί εκείνη της Meta Platforms, η οποία είχε επαναφέρει τους λογαριασμούς του Τραμπ στο Facebook και στο Instagram, ενώ ο λογαριασμός του στο Twitter έχει αποκατασταθεί από τον περασμένο Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Έλον Μασκ.

«Αξιολογήσαμε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, σταθμίζοντας με τη δυνατότητα των ψηφοφόρων να ακούν εξίσου τους σημαντικούς εθνικούς υποψηφίους ενόψει εκλογών», αναφέρει μεταξύ άλλων το YouTube σε tweet.

{https://twitter.com/YouTubeInsider/status/1636731005263544320}

Παράλληλα, το YouTube σημείωσε ότι οι ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανέλυσαν παράγοντες όπως οι κρατικές ειδοποιήσεις ασφαλείας και η βίαιη ρητορική σε διαφορετικές πλατφόρμες για να καθορίσουν πότε είχε μειωθεί ο κίνδυνος βίας στον πραγματικό κόσμο.

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι οι αναρτήσεις του Τραμπ στο YouTube τείνουν να διαφέρουν από αυτές σε άλλες πλατφόρμες, συχνά συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων από ειδησεογραφικά δίκτυα.

Μέχρι και σήμερα, ο λογαριασμός του Τραμπ στο YouTube έχει περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.