ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico: Η Κίνα στέλνει όπλα και εξαρτήματα drone στη Ρωσία

21:08 - 17 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Politico: Η Κίνα στέλνει όπλα και εξαρτήματα drone στη Ρωσία
Το μεγάλο... άγχος της Δύσης το τελευταίο διάστημα ήταν το αν η Κίνα θα στείλει όπλα στη Ρωσία. Φαίνεται πως το έχει κάνει ήδη.

Κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης μιας που συνδέεται με την κυβέρνηση στο Πεκίνο, έστειλαν σε ρωσικές οντότητες 1.000 τυφέκια και άλλο εξοπλισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων drones, σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε το POLITICO.

Οι παραπάνω αποστολές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η Import Genius, μια τελωνειακή εταιρεία.

Η China North Industries Group Corporation Limited, ένας από τους μεγαλύτερους κρατικούς εργολάβους της Κίνας, έστειλε τον Ιούνιο του 2022 τουφέκια σε μια ρωσική εταιρεία με την επωνυμία Tekhkrim, η οποία επίσης συνεργάζεται με το ρωσικό κράτος και τον στρατό.

Τα τουφέκια CQ-A, που δημιουργήθηκαν με βάση το μοντέλο M16 αναφέρονται ως "κυνηγετικά", αλλά δεν είναι. Έχει μάλιστα αναφερθεί ότι χρησιμοποιούνται από την παραστρατιωτική αστυνομία στην Κίνα και από τις ένοπλες δυνάμεις στις Φιλιππίνες και την Παραγουάη.

Η Ρωσία έλαβε επίσης 12 αποστολές εξαρτημάτων drone από κινεζικές εταιρείες και πάνω από 12 τόνους κινεζικής θωράκισης, που δρομολογήθηκαν μέσω Τουρκίας, στα τέλη του 2022.

Το Politico σημειώνει πως τα τελωνειακά στοιχεία δεν δείχνουν ότι το Πεκίνο πουλά μεγάλη ποσότητα όπλων στη Μόσχα, αλλά έχει βρει μία... μέση οδό.

Η Κίνα προμηθεύει ρωσικές εταιρείες με εξοπλισμό «διπλής χρήσης». Εμπορικά δηλαδή αντικείμενα που θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.