ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Το DUP θα καταψηφίσει τη νέα συμφωνία του Brexit

17:59 - 20 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Βρετανία: Το DUP θα καταψηφίσει τη νέα συμφωνία του Brexit
«Όχι» στα βασικά σημεία της συμφωνίας της βρετανικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες, αναφορικά με τους μετά το Brexit εμπορικούς κανόνες πρόκειται να πει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα κληθεί να ψηφίσει για ένα σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας που δίνει τη δυνατότητα στη Βρετανία να εμποδίζει την εφαρμογή νόμων της ΕΕ σε προϊόντα στη Βόρεια Ιρλανδία εάν το ζητήσει αυτό το ένα τρίτο των βουλευτών του βορειοϊρλανδικού κοινοβουλίου.

«Ενώ αποτελεί πραγματική πρόοδο, το λεγόμενο φρένο δεν ασχολείται με το θεμελιώδες ζήτημα που είναι η επιβολή του νόμου της ΕΕ από το Πρωτόκολλο», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος, Τζέφρι Ντόναλτσον, σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα στελέχη του κόμματός μας συναντήθηκαν σήμερα το πρωί και συμφώνησαν ομόφωνα ότι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανησυχιών και της ανάγκης να διασφαλιστεί περαιτέρω πρόοδος ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει αποσαφήνιση, αλλαγή και επεξεργασία, τα μέλη μας στο Κοινοβούλιο θα καταψηφίσουν το προσχέδιο του νομοθετικού διατάγματος».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Κυβέρνηση σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με το πακέτο του ‘Πλαισίου του Ουίνδσορ’ (σ.σ. της νέας συμφωνίας Λονδίνου-Βρυξελλών) για να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες εντός της Βόρειας Ιρλανδίας και να επιδιώξουμε να κάνουμε περαιτέρω πρόοδο σε όλα αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο Ντόναλντσον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.