ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση επιστρέφει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

09:31 - 24 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση επιστρέφει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής
Τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να αναζωογονήσουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση ενός σχεδίου τραπεζικής ένωσης μετά τις νέες αναταράξεις που προκλήθηκαν από τη Silicon Valley Bank και την Credit Suisse.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα ενημερώσει τους ηγέτες για τις προσπάθειες σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη η ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ εξετάζει προτάσεις για την ενίσχυση της προστασίας των καταθετών της κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης, με την Επιτροπή να αναμένεται να προτείνει την ενίσχυση του πλαισίου διαχείρισης κρίσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ηγέτες αναμένεται να «ζητήσουν συνεχείς προσπάθειες για την ολοκλήρωση της τραπεζικής μας ένωσης», σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής.

Δεν είναι, πάντως, ίδια η διάθεση σε όλες τις χώρες ώστε να θεσμοθετηθεί ένα Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων, ως πυλώνας του τραπεζικού πλαισίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.