ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο... επίμονος Μακρόν πίσω από δακρυγόνα και σωρούς σκουπιδιών

08:41 - 27 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ο... επίμονος Μακρόν πίσω από δακρυγόνα και σωρούς σκουπιδιών
Ο Εμανουέλ Μακρόν αγωνίζεται να διατηρήσει την εικόνα μιας δυναμικής Γαλλίας την οποία έχει εργαστεί τόσο σκληρά για να καλλιεργήσει, ωστόσο, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού την έχει πλήξει σημαντικά.

Τεράστιοι σωροί από γεμάτες σακούλες σκουπιδιών ξεχειλίζουν από κάδους σε όλο το Παρίσι, βίαιοι διαδηλωτές στο Μπορντό πυρπόλησαν το Δημαρχείο και ξεσπούν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σε πολλές μεγάλες πόλεις, που μυρίζουν δακρυγόνο.

Και οι αντιδράσεις δεν έχουν τελειωμό, καθώς περισσότερες απεργίες προγραμματίζονται για αύριο (28/3).

Βασικό έναυσμα για τις διαμαρτυρίες είναι η επιμονή του Μακρόν να προωθήσει μια αύξηση στην ηλικία συνταξιοδότησης - μια κίνηση που σχεδόν ανέτρεψε την κυβέρνησή του.

Το ερώτημα που προκύπτει, όμως, είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, ποιες ακόμα μεταρρυθμίσεις θα είναι σε θέση να κάνει κατά τη διάρκεια του χρόνου που του απομένει στην εξουσία. Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δημοφιλία της και θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να περάσει ακόμα και πιο "εύκολα" νομοσχέδια.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος ωφελούμενος. Και η Ευρώπη ασφαλώς ανησυχεί, ενώ στις Βρυξέλλες πολλοί απορούν με τη στάση Μακρόν. Αξίζει άραγε τόση φθορά μια αύξηση στην ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.