ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η First Citizens εξαγοράζει τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank

09:02 - 27 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Η First Citizens εξαγοράζει τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank
Στην εξαγορά της Silicon Valley Bank συμφώνησε να προχωρήσει η First Citizens Bank, μετά την απρόσμενη κατάρρευση της πριν λίγες εβδομάδες, η οποία προκάλεσε αναταραχή στην αγορά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα που έχει έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας, προχώρησε σε συμφωνία αγοράς για όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της SVB.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων, η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων της SVB περίπου 72 δισ. δολαρίων σε τιμή χαμηλότερη κατά 16,5 δισ. δολάρια.  Παράλληλα, σχεδόν 90 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν υπό διαχείριση για διάθεση από τη FDIC.

«Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρέχον υποκατάστημά τους έως ότου λάβουν ειδοποίηση από την First–Citizens Bank & Trust Company ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μετατροπές των συστημάτων για να επιτραπεί η πλήρης τραπεζική εξυπηρέτησηή τους σε όλες τις άλλες τοποθεσίες των υποκαταστημάτων» προστίθεται στην ανακοίνωση. 

{https://twitter.com/FDICgov/status/1640216001332625410}

Υπενθυμίζεται ότι η Silicon Valley Bank έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που πτώχευσε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες. Σύμφωνα με τη FDIC, το εκτιμώμενο κόστος της πτώχευσης είναι περίπου 20 δισ. δολάρια.

«Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συναλλαγή σε συνεργασία με την FDIC που θα πρέπει να δώσει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο Frank Holding Jr., διευθύνων σύμβουλος της First Citizens.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.