ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: Η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

18:05 - 28 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
BlackRock: Η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων
Συνέχεια στις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed βλέπει η BlackRock, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που θέλουν την τράπεζα να ακολουθεί μια λιγότερο επιθετική πολιτική από εδώ και στο εξής.

Ειδικότερα, η BlackRock υποστηρίζει ότι η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διακοπή των αυξήσεων επιτοκίων.

«Δεν βλέπουμε μειώσεις επιτοκίων φέτος. Αυτό είναι ένα παλιό εγχειρίδιο που χρησιμοποιούσαν οι κεντρικές τράπεζες για να διασώσουν την οικονομία» εξηγεί η BlackRock. «Περιμένουμε μια νέα φάση αντιμετώπισης της καμπύλης του πληθωρισμού. Λιγότερο επιθετική, αλλά χωρίς μειώσεις επιτοκίων» σπεύδει να προσθέσει, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

«Πιστεύουμε ότι η Fed θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων, μόνο εφόσον υπάρξει μια πιο σοβαρή πιστωτική κρίση, η οποία θα προκαλέσει ακόμη πιο βαθιά ύφεση» καταλήγουν οι αναλυτές της BlackRock.

Αυτές οι προβλέψεις έρχονται σε αντίθεση με εκείνες των TD Securities και DoubleLine Capital, οι οποίες θεωρούν λάθος την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Μάλιστα, η πρόσφατη κατάρρευση των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ ενίσχυσε τον αντίκτυπο αυτής της άποψης, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές να προσβλέπουν σε άρση της σφιχτής νομισματικής πολιτικής, με σταδιακή μείωση των επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.