ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 30 τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου

09:06 - 04 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Ολλανδία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 30 τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 30 τραυματίστηκαν, πολλοί σοβαρά, όταν επιβατικό τρένο που μετέφερε περίπου 50 άτομα εκτροχιάστηκε στην Ολλανδία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (4/4) μετά από πρόσκρουση σε μηχάνημα για κατασκευές που βρισκόταν στη γραμμή, γνωστοποίησαν οι ολλανδικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν να απομακρύνουν τους τραυματίες στο σκοτάδι πριν χαράξει στο σημείο του ατυχήματος στο Voorschoten, ένα χωριό κοντά στη Χάγη. Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 3:25 π.μ., ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε στο ολλανδικό ραδιόφωνο ότι 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Άλλοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Το μπροστινό βαγόνι του νυχτερινού τρένου από την πόλη Λέιντεν προς τη Χάγη εκτροχιάστηκε και σύρθηκε σε χωράφι μετά το ατύχημα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP. Η δεύτερη αμαξοστοιχία ήταν στο πλάι και ξέσπασε φωτιά στο πίσω βαγόνι, αλλά αργότερα σβήστηκε.

Για τα αίτια του δυστυχήματος υπήρχαν αντικρουόμενες πληροφορίες.

Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με φορτηγό. Ο εκπρόσωπος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων (NS) Έρικ Κρέτσε είπε ότι ένα εμπορικό τρένο ενεπλάκη στο ατύχημα, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι ανέφεραν σε tweet ότι τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ του Λέιντεν και των περιοχών της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω του ατυχήματος.

«Πρόκειται για ένα απίστευτα τραγικό ατύχημα», είπε η δήμαρχος του Voorschoten, Ναντίν Στέμερντινκ. «Λυπούμαστε που υπήρξε επίσης ένας θάνατος. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες και τους φίλους όσων επηρεάστηκαν από το δυστύχημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.