ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασσαλία- Κατάρρευση πολυκατοικίας: Τουλάχιστον δύο νεκροί, έρευνες για τους αγνοούμενους

09:51 - 10 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Μασσαλία- Κατάρρευση πολυκατοικίας: Τουλάχιστον δύο νεκροί, έρευνες για τους αγνοούμενους
Δύο πτώματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στα ερείπια της τετραώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Μασσαλία έπειτα από έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να σβήσουν τις φλόγες βαθιά μέσα στα ερείπια του κτιρίου, αλλά περισσότερες από 17 ώρες αργότερα «η κατάσταση δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί», δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ντομινίκ Λορέν σε συνέντευξη Τύπου.

Η Λόρεν είπε ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την αναζήτηση και ένατου ατόμου που ζούσε σε ένα διπλανό κτίριο. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από την κατάρρευση, που σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν είπε ότι δύο κτίρια που γειτνιάζουν με εκείνο που κατέρρευσε καταστράφηκαν μερικώς πριν το ένα υποστεί μερική κατάρρευση αργότερα, δημιουργώντας άλλο ένα εμπόδιο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Τα κτίρια είχαν εκκενωθεί.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ανιχνευτές έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξετάσουν την περιοχή για σημεία ζωής. Οι θερμοκρασίες στα συντρίμμια ήταν πολύ υψηλές για να δουλέψουν τα ειδικά σκυλιά της Πυροσβεστικής μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, αν και ο καπνός εξακολουθεί να ενοχλεί, είπε ο εισαγγελέας.

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε με πολύ κλασικό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν κατά τη διάρκεια πρωινής επίσκεψης στο σημείο. Είπε ότι η φωτιά έκαιγε λίγα μέτρα κάτω από τα συντρίμμια και ότι τόσο το νερό όσο και ο αφρός αποτελούν κίνδυνο για την επιβίωση των θυμάτων.

Έχει ανοίξει έρευνα για ακούσιο τραυματισμό, παρακάμπτοντας, αρχικά τουλάχιστον, την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας. Η βασική υπόθεση είναι ότι πρόκειται για έκρηξη αερίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.