ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεντάγωνο-Διαρροή απόρρητων εγγράφων: Συνελήφθη από το FBI ο ύποπτος δράστης

21:56 - 13 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Πεντάγωνο-Διαρροή απόρρητων εγγράφων: Συνελήφθη από το FBI ο ύποπτος δράστης
Το FBI συνέλαβε τον ύποπτο της διαρροής απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, όπως αναφέρει το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, οι New York Times σε σχετικό ρεπορτάζ τους είχαν αναφέρει ότι ο αρχηγός μιας διαδικτυακής ομάδας, όπου αναρτήθηκαν τα μυστικά έγγραφα, είναι μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.

Με το όνομα Τζακ Τεσέιρα, ο 21χρονος εθνοφρουρός ήταν ο επικεφαλής της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας 20 - 30 ατόμων, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα και τα βιντεοπαιχνίδια, ανέφεραν οι Times.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο νεαρός που έκανε τη διαρροή εμφανιζόταν με τα αρχικά OG, που παραπέμπουν στο Original Gangster, με ένα από τα μέλη της ομάδας που μίλησε στην εφημερίδα να τον περιγράφει ως ένα άτομο μέχρι 25 ετών το οποίο απολάμβανε τον απόλυτο σεβασμό εντός του γκρουπ.

«Είναι γυμνασμένος. Έχει όπλα. Είναι εκπαιδευμένος. Όλα όσα περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα τέτοιο σκηνικό που θυμίζει ταινία» είπε χαρακτηριστικά ένα μέλος της ομάδας, ηλικίας κάτω των 18 ετών, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους της Washington Post μετά από άδεια της μητέρας του.

Σύλληψη από το FBI 

Λίγη ώρα νωρίτερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προχώρησε σε μία σύλληψη για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου και συνεχίζει την επιχείρηση επιβολής του νόμου στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

{https://twitter.com/ABC/status/1646584006043992081}

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια». Παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, για περισσότερες διευκρινίσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:57 - 13 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.