ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικά F-16: Ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού

19:55 - 17 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικά F-16: Ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται πηγές του ανταποκριτή του, οι οποίες φέρονται να ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών διαβίβασε επίσημα την απόφασή του στο Κογκρέσο για την πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας των υφιστάμενων στο τουρκικό οπλοστάσιο μαχητικών F-16.

Από την αμερικανική πλευρά δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη δήλωση, αναφέρει στο δικτυακό του τόπο το Anadolu, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του, στην αμερικανική πρόταση για αναβάθμιση των τουρκικών F-16 σε επίπεδο “Block Upgrade-2“, εκτός από την πώληση του συστήματος Link-16, περιλαμβάνεται επίσης στο σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης, καθώς και η τεχνική υποστήριξη.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του υπουργείου εντός 15 εργάσιμων ημερών για εγκρίσεις πωλήσεων προς  μέλη του ΝΑΤΟ και εντός 30 εργάσιμων ημερών για χώρες εκτός ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο αφορά ένα προγενέστερο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού (αξίας 260 εκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο δεν σχετίζεται καθόλου με το αίτημα της αναβάθμισης των κιτ εκσυγχρονισμού και της αγοράς νέων μαχητικών (αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Τελευταία τροποποίηση στις 20:23 - 17 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.