ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Θέλουμε «εποικοδομητικές και δίκαιες» οικονομικές σχέσεις με την Κίνα

19:03 - 20 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Γέλεν: Θέλουμε «εποικοδομητικές και δίκαιες» οικονομικές σχέσεις με την Κίνα
«Εποικοδομητικές και δίκαιες σχέσεις» επιδιώκουν να αναπτύξουν, όσον αφορά στον οικονομικό τομέα, οι ΗΠΑ με την Κίνα, ωστόσο θα προστατεύσουν τα εθνικά αμυντικά τους συμφέροντα και θα αντιταχθούν σε προσπάθειες του Πεκίνου να κυριαρχήσει επί ξένων ανταγωνιστών, σημείωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σε δηλώσεις της στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, η Γέλεν παρουσίασε τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης Μπάιντεν για μια «ουσιαστική» οικονομική σχέση με την Κίνα.

Η ίδια, τόνισε ότι «η σχέση μας βρίσκεται ξεκάθαρα σε μια δύσκολη στιγμή», σημειώνοντας ότι ακόμα ελπίζει να επισκεφτεί το Πεκίνο για να συναντηθεί με τους νέους Κινέζους ομολόγους της. «Ο στόχος μου είναι να είμαι ξεκάθαρη και ειλικρινής» υπογράμμισε. 

Παράλληλα, το πρακτορείο μετέδωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Fed υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η πιο δυναμική, και ότι πιστεύει πως μια Κίνα που αναπτύσσεται είναι προς το συμφέρον και των δύο, εφόσον ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.