ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος της Βόρειας Θάλασσας στην Οστάνδη για τις ΑΠΕ

08:19 - 24 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Σύνοδος της Βόρειας Θάλασσας στην Οστάνδη για τις ΑΠΕ
Οι ηγέτες και οι υπουργοί Ενέργειας εννέα ευρωπαϊκών χωρών θα συναντηθούν τη Δευτέρα (24/4) στο βελγικό λιμάνι της Οστάνδης με στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα.

Η περιοχή διαφημίζεται ως σημαντικός κόμβος για υπεράκτια αιολική ενέργεια και έχει τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης δεσμευμένου άνθρακα. Ωστόσο, αντιμετωπίζει προκλήσεις για την κατασκευή της υποδομής και τον εξορθολογισμό των ρυθμιστικών εμποδίων για την υλοποίηση αυτών των στόχων.

Ο Υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Βόρειας Θάλασσας ως άλλο ένα σημάδι βελτίωσης των σχέσεων με την ΕΕ, αλλά πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις των σχεδίων για την ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου Rosebank.

Από την πλευρά της, η ΕΕ θα υπογράψει μια «πράσινη συμμαχία» με τη Νορβηγία στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ενίσχυση της καθαρής τεχνολογίας, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των ενεργειακών υποδομών, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.