ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός Οίκος: Ψευδείς οι ισχυρισμοί για την επίθεση στο Κρεμλίνο

15:14 - 04 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Λευκός Οίκος: Ψευδείς οι ισχυρισμοί για την επίθεση στο Κρεμλίνο
«Ψευδείς» χαρακτήρισε η Ουάσιγκτον τους ισχυρούς σχετικά με το ότι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι, σημείωσε ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί  ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου είναι ψευδείς.

Ο ίδιος, δήλωσε επίσης στο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της, και η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι οι «προσπάθειες να απαρνηθούν κάθε ευθύνη γι’ αυτό, τόσο στο Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον, είναι φυσικά απολύτως γελοίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσινγκτον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.