ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λουκασένκο... κερνάει πυρηνικά σε όσους ενταχθούν στη συμμαχία Ρωσίας-Λευκορωσίας

10:08 - 29 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Ο Λουκασένκο... κερνάει πυρηνικά σε όσους ενταχθούν στη συμμαχία Ρωσίας-Λευκορωσίας
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, αποτελεί σταθερό σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν και μετά την ειισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι σχέσεις τους έχουν γίνει ακόμα στενότερες. Τώρα, καλούν σε διεύρυνση της συμμαχίας τους.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι επισήμως μέλη ενός Ενωσιακού Κράτους, μιας ένωσης χωρίς σύνορα και συμμαχίας ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο σχέδιό της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, γα πρώτη φορά μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε αργά την Κυριακή  το βράδυ από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Λουκασένκο, ο πιο σταθερός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ των γειτόνων της Ρωσίας, δήλωσε πως πρέπει να είναι «στρατηγικά κατανοητό» ότι το Μινσκ και η Μόσχα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούν.

«Κανένας δεν είναι αντίθετος το Καζακστάν και άλλες χώρες να έχουν τις ίδιες στενές σχέσεις που έχουμε εμείς με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Αν κάποιος ανησυχεί ... είναι πολύ απλό: ενταχθείτε στο Ενωσιακό Κράτος της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Αυτό είναι όλο: θα υπάρχουν πυρηνικά όπλα για όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.