ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία-Σιδηροδρομικό δυστύχημα: Για ανθρώπινο λάθος κάνει λόγο η αστυνομία

10:25 - 04 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Ινδία-Σιδηροδρομικό δυστύχημα: Για ανθρώπινο λάθος κάνει λόγο η αστυνομία
Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για θύματα στη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 288 ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον απολογισμό, τουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίστηκα, ωστόσο ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει τους 380 νεκρούς, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της πυροσβεστικής του κρατιδίου Οντίσα, τον Σουντχάνσου Σαράντζι.

Μέχρι στιγμής, η εφημερίδα Times οf India, επικαλούμενη την προκαταρκτική έκθεση, αναφέρει σήμερα ότι «ανθρώπινο λάθος» ενδέχεται να προκάλεσε τη σύγκρουση των τριών τρένων, μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ινδίας.

Το Coromandel Express, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καλκούτα- Μαντράς, έλαβε άδεια να εισέλθει στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, αλλά λόγω ανθρώπινου λάθους μπήκε σε άλλη στην οποία ήδη βρισκόταν εμπορική αμαξοστοιχία, εξηγεί η αστυνομία.

Το επιβατικό τρένο προσέκρουσε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία. Τρία βαγόνια έπεσαν στη διπλανή σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν το πίσω μέρος ενός τρένου εξπρές που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπανγκαλόρ- Καλκούτα. Αυτή η σύγκρουση προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές, προσθέτουν οι Times.

«Κανένας υπεύθυνος» για το ατύχημα δεν θα γλιτώσει, δεσμεύθηκε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το σημείο της τραγωδίας και τραυματίες στο νοσοκομείο. «Προσεύχομαι να ξεπεράσουμε αυτή τη θλιβερή στιγμή το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα της Παρασκευής είναι το πιο φονικό που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 1995.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.