ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από την Βρετανία περνάει ο «δρόμος» της ουκρανικής ανοικοδόμησης

08:52 - 21 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Από την Βρετανία περνάει ο «δρόμος» της ουκρανικής ανοικοδόμησης
Το τίμημα για να αντιστραφεί η ζημιά που προκλήθηκε στην Ουκρανία από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας μπορεί να φτάσει τα 411 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ πολλές χώρες θέλουν να επωμιστεί η Μόσχα τελικά το κόστος, στο μεσοδιάστημα χρειάζονται άλλες πηγές κεφαλαίων.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen και ο αντιπρόεδρος Valdis Dombrovskis ελπίζουν ότι θα εντοπίσουν ορισμένες από αυτές στο Λονδίνο σήμερα (21/6) στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας 2023.

Με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, η συγκέντρωση στοχεύει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων για προτάσεις που θα πληρώσουν για την ανοικοδόμηση.

Ως «πρόγευμα», η ΕΕ ανακοίνωσε χθες 50 δισ. ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις, που θα καταβληθούν την επόμενη τετραετία. Ωστόσο, μεμονωμένες χώρες άργησαν να δράσουν.

Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι επίσης διστακτικές για να επενδύσουν κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει σύγκρουσης, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται σε ένα war-risk ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου να διευκολύνει τις ανησυχίες των εταιρειών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.