ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη βλέπει ρωγμές στην αποφασιστικότητα της Ρωσίας

08:23 - 29 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη βλέπει ρωγμές στην αποφασιστικότητα της Ρωσίας
Η πορεία της Wagner στη Μόσχα είναι ένδειξη ρωγμών στην αποφασιστικότητα της Ρωσίας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, προσθέτοντας ότι δείχνει πως η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει την πίεση.

Ενώ η κατάσταση στη Ρωσία δεν είναι επίσημα στην ημερήσια διάταξη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αλλά είναι βέβαιο πως θα τεθεί προς συζήτηση.

Οι συνομιλίες θα καλύψουν παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία και λογοδοσία για τον πόλεμο, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να συμμετέχει αυτοπροσώπως και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εμφανίζεται μέσω βίντεο.

Αυτή είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής μετά την αποκάλυψη του σχεδίου οικονομικής ασφάλειας της Επιτροπής τον περασμένο μήνα.

Θα καλυφθούν επίσης οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τη σχέση της ΕΕ με την Κίνα. Οι ηγέτες αναμένεται να υποστηρίξουν τη συνέχιση της δέσμευσης με την Κίνα, ενώ ζητούν να «απομακρυνθεί ο κίνδυνος και να διαφοροποιηθεί όπου χρειάζεται και ενδείκνυται», σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων που είδε το Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.