ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Μείνετε σε επαγρύπνηση, δεν τελείωσαν οι ταραχές

16:07 - 04 Ιουλ 2023 | Ειδήσεις
Μακρόν: Μείνετε σε επαγρύπνηση, δεν τελείωσαν οι ταραχές
Η ομαλότητα και η ηρεμία επιστρέφουν στη Γαλλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (4/7) ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων 241 δημάρχους πόλεων και κοινοτήτων που επλήγησαν περισσότερο από τις ταραχές που ξέσπασαν στη Γαλλία μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό την περασμένη Τρίτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έσπευσε να προειδοποιήσει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ότι το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων των ταραχών είναι υπαρκτό, κυρίως ενόψει της γαλλικής εθνικής εορτής της 14 Ιουλίου.

«Είναι βιώσιμη η επιστροφή στην ηρεμία; Θα ήμουν επιφυλακτικός για τις ερχόμενες μέρες και εβδομάδες. Αλλά επιτέλους πέρασε η κορύφωση της βίας που ζήσαμε τα πρώτα βράδια», είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος εξέφρασε ακόμη στους αιρετούς τοπικούς άρχοντες «τη στήριξη, την εκτίμηση και την αναγνώριση του έθνους» για τη «δράση» τους τις τελευταίες μέρες.

«Είστε εδώ επειδή υπήρξατε θύματα, είτε εσείς είτε μερικές φορές οι οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με έναν αφόρητο και ανείπωτο τρόπο», είπε στους δημάρχους ο Εμανουέλ Μακρόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.