ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Ανησυχία για την οικονομική επιβράδυνση λόγω του Μεσανατολικού

12:42 - 25 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Ανησυχία για την οικονομική επιβράδυνση λόγω του Μεσανατολικού
«Καμπανάκι» για την τραγική απώλεια ζωών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σημείωσε σε ομιλία της σε φόρουμ επενδυτών στο  Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ότι «αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή συμβαίνει σε μια περίοδο που η ανάπτυξη είναι βραδεία και τα επιτόκια είναι υψηλά και το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους έχει αυξηθεί εξαιτίας της Covid και του πολέμου».

Στο μεταξύ, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς πλήττει ήδη τις οικονομίες των γειτονικών χωρών: «Δείτε τις γειτονικές χώρες: την Αίγυπτο, το Λίβανο, την Ιορδανία, όπου οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές».

«Αυτό που βλέπουμε είναι περισσότερη νευρικότητα σε έναν ήδη νευρικό κόσμο» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ. «Υπάρχουν χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό και η αβεβαιότητα είναι αρνητική για τις τουριστικές ροές», πρόσθεσε.

«Οι επενδυτές θα διστάσουν να πάνε στις χώρες αυτές, πως το κόστος της ασφάλισης -αν θέλετε να μεταφέρετε εμπορεύματα- θα αυξηθεί και πως υπάρχει επίσης κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων σε χώρες οι οποίες έχουν ήδη υποδεχθεί πολλούς», σημείωσε επίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.