ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη στον Χάντερ Μπάιντεν για φοροδιαφυγή

09:39 - 08 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Ποινική δίωξη στον Χάντερ Μπάιντεν για φοροδιαφυγή
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατέθεσαν νέα ποινική δίωξη εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του προέδρου των ΗΠΑ.

Αρχικά, η ακριβής φύση των κατηγοριών δεν έχει γίνει γνωστή καθώς τα δικαστικά έγγραφα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ωστόσο, είναι γνωστό πως ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Βάις, τις τελευταίες εβδομάδες, χρησιμοποιεί μια ομοσπονδιακή δικαστική επιτροπή στο Λος Άντζελες για να συγκεντρώσει μαρτυρίες και στοιχεία σχετικά με πιθανές ποινικές φορολογικές κατηγορίες εναντίον του γιου του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Αργότερα, έγινε γνωστό πως η δίωξη αφορά υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν, «ενεχόταν σε απάτη» που του επέτρεψε να μην καταβάλει 1,4 εκατ. δολάρια σε φόρους που τού αναλογούσαν για τη φορολογητέα ύλη της περιόδου 2016-2019, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να ζει με αλόγιστες σπατάλες αντί να καταβάλει τους φόρους του», συνεχίζει το έγγραφο, στο οποίο διατυπώνονται εννέα κατηγορίες (τρεις κακουργηματικής φύσης, έξι πλημμεληματικής), από φορολογική απάτη ως υποβολή ψευδών στοιχείων.

Ο πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας σπαταλούσε χρήματα για να ικανοποιεί την τοξικομανία του, να αγοράζει τις υπηρεσίες «συνοδών», πολυτελή αυτοκίνητα και ενδύματα, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η νέα δίωξή του σημαίνει πως ο γιος του προέδρου, που ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, μπορεί να δικαστεί δυο φορές την επόμενη χρονιά, καθώς ο πατέρας του θα συνεχίζει την εκστρατεία για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.