ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα στο 1,75% τα επιτόκια στην Ελβετία

12:21 - 14 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα στο 1,75% τα επιτόκια στην Ελβετία
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο πολιτικής της στο 1,75% την Πέμπτη (14/12), ούσα η πρώτη κεντρική τράπεζα στην Ευρώπη που προβαίνει σε ανακοινώσεις. Ακολουθούν η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη αναμένεται να σταματήσουν τις εκστρατείες σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ακολουθώντας την στάση της Federal Reserve στις ΗΠΑ.

Η ελβετική κεντρική τράπεζα, η οποία τους τελευταίους 18 μήνες είχε αυξήσει τα επιτόκια από το -0,75%, πριν σταματήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, διατήρησε επίσης το επιτόκιο των καταθέσεων όψεως στο 1,75%.Η απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων ήταν αναμενόμενη και από τους 31 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Η πληθωριστική πίεση μειώθηκε ελαφρά το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η SNB. «Ως εκ τούτου, η SNB θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του πληθωρισμού και θα προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική εάν χρειαστεί», σημειώνεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.