ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς-ΕΕ: Διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες

17:29 - 19 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Σχοινάς-ΕΕ: Διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες
Την Τρίτη, (19/12), ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, διοργανώνει ειδική συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα συζητήσουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπό της στους Ευρωπαίους πολίτες. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής με τίτλο «Το μίσος δεν έχει θέση εδώ: η Ευρώπη ενωμένη ενάντια στο μίσος», η οποία απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης να αντισταθούν στο μίσος και να υπερασπιστούν την ανοχή και τον σεβασμό.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον διχασμό με συμφιλίωση και διάλογο. Τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται από τις 7 Οκτωβρίου και η πολωτική τους επίδραση στην Ευρώπη δείχνουν, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη να ενωθούμε γύρω από τις πλέον θεμελιώδεις αξίες μας, στις οποίες εδράζεται ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μας, τον σεβασμό μας προς τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις αρχές του ανθρωπισμού.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επούλωση της διχόνοιας και στον κατευνασμό του μίσους και των συνεπειών τους. Η σημερινή ειδική συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία να εξεταστούν αυτά τα ζητήματα και να συζητηθεί η μελλοντική πορεία».

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων, της Εκκλησίας της Σουηδίας, του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ΕΕ και της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας.

Οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες που θα συμμετάσχουν σήμερα θα βασιστούν στον τελευταίο διάλογο υψηλού επιπέδου για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή από τη σκοπιά των θρησκευτικών ιδρυμάτων και των κοινοτήτων τους.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τρόπους για την προώθηση της συνεργασίας σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα με θρησκευτικούς ηγέτες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 19 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.