ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Συνελήφθησαν 29 ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος

16:48 - 29 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Τουρκία: Συνελήφθησαν 29 ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος
Οι αρχές της Τουρκίας προχώρησαν στη σύλληψη 29 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αλί Γερλικαγιά, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (29/12), κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε εννέα επαρχίες της χώρας.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, στην πλατφόρμα Χ, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εκκλησίες και συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη.

Επικαλούμενο πηγές των αρχών ασφαλείας, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις ακόμη ύποπτοι, που συνδέονται με τους 29. Σύμφωνα με το Anadolu, τα τρία αυτά άτομα είναι ανώτερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο ένας εξ αυτών σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ιράκ στην Άγκυρα.

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων μαχητών, τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την πυροδότηση βόμβας από Κούρδους μαχητές κοντά σε κυβερνητικά κτίρια, στην Άγκυρα, την 1η Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:50 - 29 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.