ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κερμάν

21:56 - 05 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Ιράν: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κερμάν
Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 11 άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις δύο βομβιστικές επιθέσεις -που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 άνθρωποι- κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Την ευθύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Κερμάν έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανέφερε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα στην Κερμάν που παρείχαν υποστήριξη σε δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Άλλοι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές του Ιράν.

Οι επιθέσεις στην Κερμάν ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράν μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Ο ένας από τους βομβιστές ήταν Τατζίκος.

Σήμερα έγιναν πολλές κηδείες θυμάτων, με τους συγγενείς τους να κλαίνε και το πλήθος να φωνάζει «εκδίκηση, εκδίκηση», σύμφωνα με πλάνα που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση.

«Θα σας βρούμε όπου και αν είστε», είπε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, στην ομιλία του σε κηδεία στην Κερμάν.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις «θα αποφασίσουν το πού και πότε θα αναλάβουν δράση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.