ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύσημα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία- Στο Κογκρέσο τα F16

23:45 - 24 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Εύσημα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία- Στο Κογκρέσο τα F16
Την ικανοποίησή του για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, από την τουρκική Εθνοσυνέλευση εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, παραπέμποντας παράλληλα στο θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει πως «η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει το έγγραφο επικύρωσης της Τουρκίας και η Ουγγαρία να προχωρήσει επίσης στη διαδικασία».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου, Βεντάντ Πατέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, ωστόσο αναγνωρίζει πως το αμερικανικό Κογκρέσο έχει κύριο ρόλο να διαδραματίσει».

Υπενθυμίζεται ότι, η Σουηδία υπέβαλε αίτηση για να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου τον Μάιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, όμως η διαδικασία προσχώρησης, η οποία απαιτεί την έγκριση όλων των μελών, καθυστερούσε από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Να σημειωθεί ότι η Στοκχόλμη, μετά τις καταγγελίες της Άγκυρας πως προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους μαχητές που είχαν καταφύγει στο έδαφός της, υιοθέτησε νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η επικύρωση πλέον από την Τουρκία θα αφήσει την Ουγγαρία να είναι το τελευταίο εμπόδιο της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.