ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το επιχειρηματικό κλίμα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο

11:52 - 01 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Το επιχειρηματικό κλίμα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο
Το επιχειρηματικό κλίμα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις μείον 6,3 μονάδες, από μείον 15,8 μονάδες τον Δεκέμβριο. Αυτό προκύπτει από την έρευνα ifo Business Survey.

«Οι επιχειρήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πιο θετικές για την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και είναι πολύ πιο αισιόδοξες για τους επόμενους μήνες απ' ό,τι στο τέλος του 2023», αναφέρει η Anita Wölfl, ειδικός στο Κέντρο Βιομηχανικής Οργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών του ifo.

Ο δείκτης για τις εκτιμήσεις της τρέχουσας επιχειρηματικής κατάστασης αυξήθηκε στις 12,5 μονάδες τον Ιανουάριο, από 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ οι επιχειρηματικές προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες «σκαρφάλωσαν» στις μείον 23,4 μονάδες, από μείον 38,3 μονάδες τον Δεκέμβριο.

«Υπάρχουν αρκετές θετικές εξελίξεις εδώ», λέει ο Wölfl.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι πωλήσεις της βιομηχανίας στις διεθνείς αγορές αυτοκινήτων εντός και εκτός της ΕΕ αυξήθηκαν έντονα καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες παγκοσμίως που ερωτήθηκαν από το ifo αναμένουν επίσης ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιτύχει ισχυρή ανάπτυξη σε βασικές αγορές πωλήσεων το 2024.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 01 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.