ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν αποκλείεται» η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

11:18 - 27 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
«Δεν αποκλείεται» η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί», αλλά σε αυτό το στάδιο «δεν υπάρχει συναίνεση» γι’ αυτό.

Αυτή τη θέση εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη διάσκεψη για το ουκρανικό στο Παρίσι με τη συμμετοχή των ηγετών της ΕΕ.

Η... φλόγα άναψε από τον φιλορώσο Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δήλωσε δημόσια πως χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτονται να στείλουν στρατό στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, (...) χερσαίων στρατευμάτων. Όμως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό», σχολίασε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος μετά το πέρας της διεθνούς συνόδου για την υποστήριξη στην Ουκρανία που οργάνωσε το Ελιζέ.

Αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (που είναι και φαβορί για την ηγεσία του ΝΑΤΟ) διαβεβαίωσε πως η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων από κράτη της Δύσης δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.