ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι πιστεύει πραγματικά ο Μακρόν για τον Σολτς και το...αντίστροφο

09:46 - 01 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Τι πιστεύει πραγματικά ο Μακρόν για τον Σολτς και το...αντίστροφο
Οι σχέσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τον Όλαφ Σολτς βρίσκονται στα... τάρταρα και το γεγονός αυτό προκαλεί βραχυκύκλωμα στη λειτουργία του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Το Bloomberg μεταδίδει πως ανθρωποι κοντά στους δύο ηγέτες θεωρούν ότι ο Μακρόν πιστεύει ότι ο Σολτς δεν έχει θάρρος και δεν μπορεί να σκεφτεί πέρα από βραχυπρόθεσμα.

Αντίστοιχα, στο Βερολίνο, ο Γάλλος ηγέτης θεωρείται ως μια φιγούρα που μοιάζει με μονάρχη, ισχυρή σε μεγάλα οράματα, αλλά με φτωχή απόδοση μακροπρόθεσμα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η σαθρή σχέση των δύο ηγετών έχει δευτερογενή επίδραση στην ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά και στην υποστήριξη της Ουκρανίας σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να σπάσουν την άμυνά τους μέχρι το καλοκαίρι, εάν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν τις προμήθειες πυρομαχικών.

Στην πρόσφατη διάσκεψη που φιλοξένησε στο Παρίσι ο Μακρόν είπε ότι ήθελε να διαλύσει τις αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του Κιέβου να αντισταθεί. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος, όμως, για να σπάσει αυτή η ενότητα.

Ακολούθησαν μάλιστα δηλώσεις που φανέρωσαν το χάσμα. Ο Μακρόν ήθελε να δώσει το μήνυμα πως η Ευρώπη είναι τόσο αφοσιωμένη στο ουκρανικό που δεν αποκλείει ακόμα και την αποστολή στρατευμάτων. Αλλά ο Σολτς έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει και αυτός την ίδια άποψη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχασε, πάντως, την ευκαιρία να μπει στη... μέση και να απειλήσει ευθέως τη Δύση και το ΝΑΤΟ πως αν στείλουν στρατό στην Ουκρανία θα λάβουν... πυρηνική απάντηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 01 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.