ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρούτε: Η Ολλανδία δεν εγκρίνει τα ευρωομόλογα για την άμυνα

17:24 - 21 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Ρούτε: Η Ολλανδία δεν εγκρίνει τα ευρωομόλογα για την άμυνα
Η Ολλανδία δε συμφωνεί με την έκδοση ευρωομολόγων για την άμυνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες.

To τελευταίο διάστημα εξετάζονται διάφορες «καινοτόμες ιδέες» για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων και η έκδοση ευρωομολόγων για άμυνα την άμυνα, με τη σχετική συζήτηση να ξεκινά σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής. Την ιδέα αυτή υποστηρίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και, γενικότερα, οι χώρες του Νότου, ενώ δεν τη στηρίζουν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Δανία και η Αυστρία. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα της χρήσης των υπερκερδών από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία με σκοπό την ενίσχυση της Ουκρανίας, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας τάχθηκε υπέρ, λέγοντας ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι «πολλά υποσχόμενη» και σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε μια «ισχυρή νομική οδό», ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Λωρίδα της Γάζας, ο Ολλανδός πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών, ούτως ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι και να ανοίξουν διάδρομοι για την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας. Μάλιστα, τόνισε πως μία χερσαία επίθεση στη Ράφα θα ήταν «ανθρωπιστικός όλεθρος» και τόνισε πως οι συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επικεντρωθούν στην αποθάρρυνση του Ισραήλ από μία τέτοια επίθεση και τη διασφάλιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.