ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι δρομολογημένη

14:31 - 19 Οκτ 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Μπάιντεν: Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι δρομολογημένη
Διαφοροποίηση προαναγγέλλει στο ζήτημα του Κοσόβου από την κυβέρνηση Τραμπ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου με τίτλο "το όραμα του Τζο Μπάιντεν για την Αλβανία και το Κόσοβο", αναφέρεται ότι θα υπάρξει μία πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση του Κοσόβου και της Σερβίας "αποκαθιστώντας την αρχή του δικαίου και της ισότητας στις σχέσεις των δύο χωρών".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο "μανιφέστο" του Μπάιντεν, γίνεται εκτενής αναφορά στη συμβολή του στην ανατροπή του καθεστώτος Μιλόσεβιτς στη Σερβία και στην υποστήριξη εκ μέρους του της εκστρατείας των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ επισημαίνεται ότι "η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία".

Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ανάγκη συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας και επισημαίνεται ότι με τη συνεργασία ΕΕ και ΗΠΑ θα εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι από την θέση του προέδρου των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να καταργηθεί άμεσα από την ΕΕ η βίζα για τους πολίτες του Κοσόβου και να λάβει το Κόσοβο ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Πρίστινα, αλλά και στο Βελιγράδι, αμφισβητούν την αυθεντικότητα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης με δεδομένο ότι δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το επιτελείο του Δημοκρατικού υπουψηφίου έχει ήδη τοποθετηθεί για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας αλλά και για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.