ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ΗΠΑ-Βόμβα Τραμπ: Απειλεί με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

10:44 - 04 Νοε 2020 | Εκλογές ΗΠΑ
Εκλογές ΗΠΑ-Βόμβα Τραμπ: Απειλεί με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο
Λίγο μετά τις 09.00 (ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο μπροστά σε υποστηρικτές του για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ. Δήλωσε αρχικά σίγουρος για τη νίκη του, ισχυρίστηκε ότι κερδίζει ακόμα και σε Πολιτείες που δεν προκύπτει από τους αριθμούς πως είναι μπροστά και τέλος έριξε τη βόμβα για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο!

Χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο Τραμπ έκανε λόγο για απάτη και εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, "εάν χρειαστεί" για να μην προσμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκε αρχικά πολύ αισιόδοξος και δήλωσε έτοιμος να πανηγυρίσει.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη διαφαινόμενη νίκη του στη Φλόριντα και στη συνέχεια ξεκίνησε να αναφέρει μία σειρά από Πολιτείες στις οποίες πιστεύει ότι είναι μπροστά από τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν. Τα επίσημα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν συνάδουν με όσα δήλωσεο Τραμπ, ο οποιος πάντως, θεωρει τον εαυτό του ξεκάθαρο νικητή.

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για απάτες και για "κλοπή", κάτι που είχε αναφέρει και νωρίτερα μέσα από ένα μήνυμά του στο Twitter. Ο Τραμπ δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο, αλλά αμφισβήτησε την εγκυρότητα των επιστολικών ψήφων και "απείλησε" ακόμα και με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για να παγώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

{https://twitter.com/BBCWorld/status/1323892402822746117}

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα ο Τραμπ διόρισε στο Ανώτατο Δικαστήριο την "εκλεκτή" του Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, στη θέση της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που έφυγε από τη ζωή.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Τραμπ, μπορεί να "χρησιμοποιήσει" την Μπάρετ, προκειμένου να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, σε περίπτωση που δεν είναι ευνοϊκό για τον ίδιο.

Αντίπαλοί του ισχυρίζονται από την άλλη μεριά πως η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί ομολογία ήττας του Τραμπ, γιατί αν όντως κέρδιζε, δεν θα απειλούσε με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όσο για το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε εξωφρενικές τις δηλώσεις Τραμπ και υπογράμμισε πως η νομική ομάδα του πρώην αντιπροέδρου παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρέμβει αν και εφόσον χρειαστεί.

Μπείτε στο LIVE του Reporter για τις Εκλογές ΗΠΑ: Όλες οι εξελίξεις ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 04 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.