ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Πληρότητα 95% στις δεξαμενές πετρελαίου

13:10 - 22 Απρ 2020 | Εμπορεύματα
Ινδία: Πληρότητα 95% στις δεξαμενές πετρελαίου
Πληρότητα 95% εμφανίζουν τα διυλιστήρια στην Ινδία, τον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η χώρα ξεμένει γρήγορα από μέρη για να αποθηκεύσει τις ολοένα και αυξανόμενες ποσότητες πετρελαίου και καυσίμων που δεν μπορεί να απορροφήσει, καθώς κάθε διαθέσιμη δεξαμενή - μεταξύ των οποίων και αυτές στα 66.000 πρατήρια βενζίνης της χώρας - κοντεύει να ξεχειλίσει.

Η ζήτηση για καύσιμα έχει καταρρεύσει εν μέσω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα ταξίδια και τις μετακινήσεις σε μεγάλες περιοχές της δεύτερης πιο πυκνοκατοικημένης χώρας στον κόσμο.

Οι επιλογές για την αποθήκευση των "ανεπιθύμητων" βαρελιών πετρελαίου εξαντλούνται γρήγορα σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει το Bloomberg. Όπως σημειώνει, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία αποθήκευσης πετρελαίου, η Royal Vopak NV, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει μισθώσει σχεδόν όλους τους διαθέσιμους χώρους καθώς η υπερπροσφορά συνεχίζει να διογκώνεται, οδηγώντας τη Δευτέρα τα αμερικανικό συμβόλαιο σε αρνητικές τιμές για πρώτη φορά στην ιστορία.

"Η ζήτηση δεν φαίνεται να επιστρέφει σύντομα", αναφέρει ο R. Ramachandran, διευθυντής διυλιστηρίων της Bharat Petroleum Corp. "Μεγάλα κέντρα κατανάλωσης, όπως η Βομβάη, το Δελχί και η Καλκούτα αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού" παρά τις προσπάθειες της χώρας να περιορίσει την εξάπλωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Η κατάρρευση του πετρελαίου δημιουργεί «παράθυρο» ευκαιρίας για Έλληνες εφοπλιστές

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.