ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής Αυγούστου

12:11 - 01 Ιουλ 2021 | Εμπορεύματα
Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής Αυγούστου
Η ομάδα παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ έχει συνάντηση την Πέμπτη (1/7) για να αποφασίσει για περαιτέρω χαλάρωση των περικοπών της παραγωγής τον επόμενο μήνα. Θα μπορούσε επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης του συνολικού συμφώνου εφοδιασμού μετά τον Απρίλιο του 2022, ανέφεραν πηγές της ομάδας στο Reuters.

Η ομάδα που αποτελείται από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, την Τετάρτη προειδοποίησε για "σημαντικές αβεβαιότητες" και τον κίνδυνο πετρελαιοκηλίδας το επόμενο έτος.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν κοντά στα 75 $ το βαρέλι την Πέμπτη, περισσότερο από 40% υψηλότερα από ό, τι στις αρχές του έτους.

Η JTC εξακολουθεί να αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021, αλλά είπε ότι "σημαντικές αβεβαιότητες" παραμένουν, συμπεριλαμβανομένης της απόκλισης στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, η αύξηση του δημόσιου χρέους, η άνιση διάθεση εμβολίων και η αύξηση των περιπτώσεων της παραλλαγής Delta του κορονοϊού .

Οι παρατηρητές του ΟΠΕΚ ανέφεραν ότι η ομάδα θα μπορούσε να αφήσει την παραγωγή αμετάβλητη όταν οι υπουργοί συναντηθούν την Πέμπτη ή αποφασίσουν να αυξήσουν την παραγωγή, πιθανώς κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο bpd ή πιο μέτρια 0,5 εκατομμύρια bpd.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:03 - 01 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.