ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό τριετίας το μπρεντ μετά το νέο αδιέξοδο του ΟΠΕΚ+

23:13 - 05 Ιουλ 2021 | Εμπορεύματα
Σε υψηλό τριετίας το μπρεντ μετά το νέο αδιέξοδο του ΟΠΕΚ+
«Εκτοξεύθηκαν» σήμερα (5/7) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ+ δεν κατόρθωσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία για αύξηση της παραγωγής.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 1% πάνω από τα 77 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 2018.

Το συμβόλαιο διεύρυνε τα κέρδη του μετά την είδηση ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ+ και των εταίρων του αναβλήθηκε επ’ αόριστον χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί περισσότερο από 45% τους πρώτους έξι μήνες του 2021, με τη ζήτηση να αυξάνεται καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες ανοίγουν ξανά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -ένας μακροχρόνιος σύμμαχος του ηγέτη του ΟΠΕΚ, της Σαουδικής Αραβίας- δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters. Η τελική συμφωνία περιλαμβάνει συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σταδιακά και παράταση των περικοπών που συμφωνήθηκε εντός του 2021.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μη επίτευξη συμφωνίας βλάπτει την εικόνα του ΟΠΕΚ+ ως ρυθμιστής της αγοράς πετρελαίου ενισχύοντας τις πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 05 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.